Sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Salzburg

Salzburg

#Salzburg Visit Salzburg Salzburgs speciella blandning av sofistikering, charm och elegans upplevs bäst genom att bara vandra i stadens omgivningar. Wolfgang Amadeus Mozarts födelseplats är pittoreskt skyddad av de omgivande bergen och sträcker sig längs Salzachfloden nära gränsen till Tyskland. Salzburg byggdes...

Salzburg Citytour Video

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Salzburg

Salzburg ligger i nordvästra Österrike och är känd som en av de mest pittoreska städerna i världen. Staden är fylld av otrolig arkitektur och är omgiven av några av de mest magnifika landskapen i världen. Salzburg är en stad som passar perfekt för en längre helgsemester.

Förslag weekend i Salzburg

Börja med att ta en närmare titt på den gamla staden. I denna stadsdel finns många gamla köpmanshus från 1400- till 1700-talet. De flesta av de främsta sevärdheterna i Salzburg ligger i detta område, så du kan spendera timmar på att bara vandra och njuta av din semester.

Ta en promenad genom gatorna och stanna till vid gallerier eller butiker som intresserar dig. När du tröttnar finns det också gott om kaféer och restauranger där du kan sitta och titta på gatulivet. Bland byggnaderna som du definitivt bör se är det gamla rådhuset, hovapoteket från 1200-talet och Chiemseehof. Getreidegasse är känt i Salzburg för fantastiska shoppingmöjligheter.

Alla vet vem Mozart är och när du är i Salzburg kan du följa i hans fotspår när du besöker Mozarts Wohnhaus på Makartplatz. Huset förstördes under andra världskriget, men byggdes om och är nu ett museum. Utställningarna fokuserar på biografier om Mozart och hans familj och visar hur vardagen såg ut på Mozarts tid.

Peterskirche är en av de vackraste och mest igenkännliga sevärdheterna i Salzburg. Kyrkan byggdes ursprungligen 1143 men byggdes om 1783. I kyrkan finns flera monument för att hedra kända historiska personer som Haydn och Mozart.

Slottet Hohensalzburg är ett måste att se i Salzburg. Vandringen upp till slottet är också historiskt intressant när du går genom 1600-talets försvarsportar. Lägg också märke till Reisszug, en hiss från 1500-talet som användes för att lyfta förnödenheter till slottet. Se till att spendera lite tid i den lilla kyrkan med en fungerande orgel från 1502. På själva slottet finns flera fantastiska rum, bland annat Gyllene rummet, Gyllene salen och Prinsarnas lägenheter.

Museet för modern konst har utställningar med internationellt erkända konstverk samt en samling konst framställd av stadens egna konstnärer. Kom ihåg att ta dig tid att också beundra byggnaden.

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

10 bästa europeiska julmarknader

Video som utser de 10 bästa julmarknaderna Det finns många intressanta julmarknader i Europa. Titta på video från de 10 bästa julmarknaderna i Europa och hitta inspiration för en julshopptur. 10: Zagreb, Kroatien 9: Salzburg, Österrike 8: München, Tyskland 7: Frankfurt am Main, Tyskland 6:...

Coronavirus & reserestriktioner Österrike

#Österrike #Covid19 Coronavirus status / statistik - Österrike Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Österrike Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Österrike

#Foodie Österrike Foodie Video Mat i Österrike På grund av de avstånd som det en gång stora Habsburgriket sträckte sig, har dagens Österrikes kök formats av de länder och regioner som det en gång kontrollerade. Varje region i Österrike har sina egna specialiteter...

Julmarknad i Salzburg

Salzburg turistinformation Hotel & Apartment Salzburg Salzburg julmarknad Salzburg är Mozarts stad full av musik och det är en konststad med en vacker gammal stad, Altstadt, full av monument och museer. Julmarknaderna för Jesusbarnet, Christkindlmarkt, hålls i Salzburg vid foten av fästningen...

Länkar till sociala medier

Error decoding the Instagram API json

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Salzburg #Austria #Citytour #Citywalk

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här