Gå till: Om, Hotell, Transport, Sevärdheter, Stadskarta, Information, Väder, SoMe, Priser eller sök i världen - ange ord eller del av ett ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Zamosc

Polen

#Poland Resor till Polen De bästa sökresultaten för att besöka Polen ger dig faktiskt skäl till varför du bör undvika denna nation. Lyssna inte på det negativa rådet. Polen är en otrolig nation som erbjuder något mer än bara ett stadscentrum eller ett...

Jämför priser för resor och boende

Bara ett klick - prova multisökmotorn för de billigaste resorna och vistelserna, sök motorn på mer än 700 olika webbplatser för att hitta de billigaste erbjudandena.

Sevärdheter i video

Få reseinspiration i video om destinationen

Resor till Zamosc

Vid första anblicken verkar Zamosc som vilken annan stad östeuropeisk stad som helst. Den har de massiva torgen som har de dominerande gamla barockbyggnaderna med färgglada hus och butiker som förgyller området. Du kan ta en kaffe på ett lokalt café, det malda kaffet kvar i koppen om du föredrar, och har en underbar tid att utforska.

När du kommer igång med din resa, däremot, kommer du att märka att allt i Zamosc verkar ha gjorts i en större skala. Med massor av konstnärlig överdrift och en påtaglig självständighet som kämpade mot en namnändring under nazisternas ockupation, är denna stad värt ett besök.

Om detta är destinationen för din nästa semester har vi satt ihop en snabbguide för att hjälpa dig att planera några av stoppen du bör överväga att göra under din vistelse här. Med en känsla för det dramatiska vet du aldrig riktigt vad som kommer att hända i denna otroliga renässansstad!

Din första stopp i Zamosc bör vara Gamla stan

Jämfört med andra europeiska städer, är Zamosc faktiskt ganska ung eftersom den grundades på 1500-talet. En handelsväg behövdes för att ansluta Europa till Svarta havet och ett samhälle var vettigt att etablera. Det bygger på den italienska teorin om en idealisk stad och genom åren har det kunnat behålla nästan all sin ursprungliga konstruktion och befästningar. Det finns faktiskt ett antal byggnader här som gör att du känner att du är faktiskt i Italien!

På grund av dessa unika exempel sattes Gamla stan på Unescos världsarvslista 1992.

Det finns ett antal fantastiska gamla platser att se i stan, men Franciskanska tar verkligen första plats. Detta är en solid, kraftig byggnad som visar dess ålder i vissa avseenden, men visar också sina erfarenheter. Utsidan av byggnaden gör lite för att antyda dess majestätiska insida. Ta din tid och dröj kvar här eftersom atmosfären är tyst och lugn.

En annan spännande plats i Gamla stan-delen av Zamosc är stadens museum. Det finns en intressant visning av ett 1500-talssamhälle som visar upp hur livet i staden var när den ursprungligen grundades. Det finns ett brev från stadens grundare liksom hans arkitekt med en handritad plan för torget och vem som ska ockupera byggnaderna först. Det finns också några återvunna artefakter från området i den permanenta samlingen.

En sista höjdpunkt i området som ofta förbises är renässanssynagogan som byggdes i början av 1700-talet. Ett av de två sidorummen förstördes under den nazistiska ockupationen och interiören blev av med dess inredning, men restaureringsprojekt pågår just nu framgångsrikt och den historiska betydelsen av denna byggnad är verkligen oöverträffad i denna region.

Borde inte varje stad har minst en Irish Pub?

För att vara rättvis har Corner Pub i Zamosc förmodligen mer klass än den äkta varan, men det är fortfarande en autentisk upplevelse ändå. Den har livemusik på en regelbunden basis och ligger mitt i centrum av all den aktivitet som du ska ha för dig i Gamla stan, så det är den perfekta platsen för att få en pint, lite irländska maträtter, och en härlig tillvaro.

Om du är på humör för en pub, men vill ha mer av en traditionell pubmeny kommer du nog att njuta av Bohema. Detta är en underjordisk bar som också erbjuder massor av livemusik, men det finns också några fantastiska pannkakor som de erbjuder till frukost om du letar efter utforskningsbränsle för att få igång dig. Om du slutar din dag på Bohema, se till att beställa deras chili och en kopp varm choklad!

Om du letar efter några rejäla polska rätter i stället, då har vi inga betänkligheter i att rekommendera gulasch som kan hittas på Muzelana. Det är lite dyrt och det är inriktat mot turistpubliken i staden, men hey – när du är i Zamosc …

Vad mer har Zamosc att erbjuda?

Zamosc är en av de få städer som fortfarande har sitt ursprungliga klocktorn, men det som för närvarande står på plats byggdes på 1700-talet efter att en brand förstörde det ursprungliga. Det innehåller tre klockor och den största som kallas ”Jan” väger 4 300 kg. För att klättra upp i tornet kommer du sannolikt att behöva be om möjligheten att göra det på Sacral Museum.

Sacral Museum är en bra aktivitet i sin egen rätt också. Det har en rik samling av religiös konst som har samlats in under åren av den lokala kyrkan. För en annan smak av museum, erbjuder Arsenal Museum mycket militär hårdvara att se, inklusive kanoner, musköter och svärd. Det finns några unika tillfälliga utställningar som regelbundet visas också.

En sista stopp på Zamosc-katedralen är också en bra idé, även om du när du först ser den kommer att bli avtänd. Den har något av en ortodox känsla och den var ursprungligen tänkt att vara platsen för en offergåva på grund av de många segrar som hände i regionen. Dessa element avlägsnades under 1800-talet och nu finns bara dekorationerna kvar, inklusive 85 rosetter som var och en har ett unikt mönster..

Vad kan du hitta i Zamosc dag?

Fylld med förundran och traditionella polska influenser, förtjänar denna vackra stad med rätta dess beteckning som ett historisk under. När du vandrar omkring på gatorna och njuter av atmosfären kommer du inte bara bli förvånad över den uppfinningsrikedom av tolkningarna av den perfekta staden som byggdes och underhölls i Zamosc, men du kommer att känna dig välkomnad av det fortfarande, även i denna moderna tid. Zamosc har en unik skönhet och det kommer att hjälpa dig att upptäcka din egen inre skönhet när du gör detta till ditt nästa resmål.

 

 

Sevärdheter och turer

Få en lokal guide för en personlig stadstur eller bli inspirerad av vårt partnerprogram med attraktioner och stadsturer.

Se de många erbjudandena

Hitta boende

Hotell eller lägenhet? Vilka är de bästa hotellen? och var kan jag hitta de bästa erbjudandena? Hitta inspiration om var du kan bo i ett urval av de bästa och rekommenderade hotellen och lägenheterna. Hotellrecensioner uppdateras av TrustYou kundrecensioner.

Karta och avstånd

Kontrollera Google-kartan om du vill veta vart du ska gå och beräkna avstånd eller få vägbeskrivningar.

Lokal information

När du besöker staden, dra nytta av den lokala turistinformationen, där du kan få gratis och professionell hjälp med att planera vad du ska se och göra på semester. På turistbyrån kan du också få ett brett utbud av broschyrer och kartor över staden och regionen gratis.

Nästa avsnitt ger mer lokal information om staden.

 

Polens turistbyrå

#Touristboard Poland Tourism Contact Chałubińskiego Str. 8 00-613 Warsaw T: +48 22 536 70 70 F: +48 22 536 70 04 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO#poland #visitpoland #ipoland #touristinformation #touristoffice #touristboard

Närmaste terminaler till staden

Här kan du se vilka terminaler som är närmast din destination

Hyr din transport

Semester med "egen" transport är lätt att ordna och kan i många fall visa sig vara den billigaste lösningen.

Hyra en bil

Hitta de bästa priserna på biluthyrning med vår partnermotor som söker mellan både internationella och lokala biluthyrningstjänster, sök bland alla större uthyrningsföretag

Bra att veta

Nedan hittar du länkar till bra att veta när du är på semester.

Coronavirus & reserestriktioner Polen

#Polen #Covid19 Coronavirus status / statistik - Polen Se statistik för landet i bekräftade och aktuella aktiva fall av Covid-19 / Coronavirus. Du kan också se statistik för dödsfall relaterade till viruset. Resebegränsningar för Polen Situationen förändras snabbt, för bästa och mest tillförlitliga...

De bästa rätterna i Polen

#Foodie Polen Foodie Video Mat i Polen Det polska köket har varit starkt influerat av sina grannar och de många kulturer som har bebott landet under hela landets långa historia. Rätter brukar vara ganska rejäla och det är mycket fokus på kött...

Polen i historieböckerna

#History Polens historia video Historia i korthet Polen har varit bebott sedan stenåldern där slaviska stammar etablerade bosättningar och följdes av kelter, germanska stammar och balter. Medan de är osäkra på det exakta datumet när slavarna kom till det som nu är...

Polen valuta, Zloty

1 złoty = 100 groszy. 1, 2, 5, 10, 20, 50 groszy coins 1, 2, 5 ZlotyPLN 10, 20, 50, 100, 200, 500 Zloty Polish national bank website#poland #zloty #currency #money

Väder och prognos

Här kan du se det aktuella vädret och väderprognosen för de kommande dagarna.

Zamość
klar himmel
5.8 ° C
5.8 °
5.8 °
91 %
3.8kmh
4 %
sön
16 °
mån
14 °
tis
20 °
ons
21 °
tor
17 °

+ Information

Nedan finns bonusinformation om destinationen och du kan se och betygsätta destinationen i avsnittet om besökarnas betyg

 

Besökares recensioner

Nedan kan du se recensioner och reaktioner från andra besökare om staden, och du kan själv betygsätta staden. Du är välkommen att lägga till intressanta platser eller bra eller dåliga upplevelser av ditt besök.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
ZAMOSC
Average rating:  
 0 reviews

Länkar till sociala medier

Topp 10 populära hashtags på våra webbplatser:

#Resor #Flyg #Flygresor #Hotell #Travelblog #Guide #Hotelsok #Apartment #Tågresor #Flygsok

Mer populära hashtags är:

#Zamosc #iZamosc #VisitZamosc #Poland #VisitPoland #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här